It takes some time


Igår berättade Janet för mig om den traditionella fruktkakan som de äter här. Fruktkakan är en ganska maffig kaka som innehåller frukt och nötter och en massa andra saker och de äter den till jul, vid bröllop, dop och ja vi högtider helt enkelt. Det är liksom som en tårta. Den här kakan bakas helst typ minst en månad innan den ska ätas och Janet berättade att hon har en i en burk ovanför kylskåpet som hon bakade förra året, och den ska de äta i jul. Så dessa kakor håller riiiiktigt länge. (Vet inte om jag vill smaka den där ett år gamla kakan ändå, höhö)
Idag plockade hon fram kakan för att "mata" den. Hon gjorde några hål i den med en provsticka och hällde sedan på konjak och lät den sjunka in. Det ska hon göra en gång i veckan fram till jul, så att kakan blir saftigare och får mer smak.

Janet berättade också att man förr i tiden till ett bröllop gjorde en sån här fruktkaka med tre våningar. Den översta våningen sparades dock och bevarades till det gifta paret fick sitt första barn, och på barnets dop åt man den kakan, som alltså gjordes till parets bröllop. En urgullig tradition tycker jag! Fast jag kan inte låta bli att tänka att kakan måste ha smakat damm...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Maja

Fyyyyy vad äckligt det låter! (Positiv tjej - hej!)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback